dimecres, 13 d’agost del 2008

Disculpes metalingüístiques (o l'interrogant que es repeteix sobre el bloc)

Actualització: Solucionat!!...
D'ençà fa un parell de dies, tots els posts d'aquest bloc publicats abans de l'agost apareixen empestats d'un romb amb el signe d'interrogant en el lloc que haurien d'aparèixer vocals accentuades, apòstrofs i demés signes ortogràfics que el llenguatge d'internet no reconeix habitualment com a signe únic. Després dels moments d'atabalement primers amb els quals la responsable d'aquest bloc va reaccionar a aquest fet, tot pensant-se que era un problema propi (insegurat pròpia de qualsevol persona que no controla massa l'eina i per qui les inseguretats en general li sobrevenen sense problemes), me n'he adonat que és un problema de Blogger que afecta a altres usuaris (des de blocaires que també utilitzen altres llengües llatines fins a aquells que escriuen en llengües d'alfabet cirílic), però els responsables de l'eina encara no s'han manifestat al respecte, ni tan sols per explicitar que això simplement està passant, més enllà de quines siguin les causes i les possibles solucions. Fins que no sàpiga com soluciona-ho, demano disculpes pel mal d'ulls que provoca tal situació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest tema té a veure amb la codificació de caràcters del blog i la codificació de caràcters del navegador quan escrius.

Per a estar segur que quan escrius estàs amb UTF-8 (la que utilitza blogger.com), amb firefox, has de comprovar que tens aquest joc de caràcters a:

Veure=>Codificació de Caràcters=>Unicode UTF-8

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Hola Jaume,
gràcies pel teu comentari. Aquest va ser un dels primers temes que em vaig mirar quan al bloc van aparéixer caràcters estranys, però el problema ve del propi Blogger que sembla que va canviar algun tipus de configuració de la plantilla que ha afectat a usuaris de tot el món. A ells els hi toca solucionar-ho, i per ara sembla que ho estan fent. Només queda un últim post amb els caràcters canviats quan fa una setmana quasi tots els posts n'estaven afectats.
salutacions i gràcies,