dimarts, 29 de desembre del 2009

L'home de llauna del metro


Hi ha alguna manera de consultar on-line informació sobre el patrimoni artístic del Metro? A mi m'ha estat impossible trobar cap mena d'informació sobre aquesta simpàtica escultura situada al metro d'Universitat, excepte que és possible que abans es trobés a l'estació de metro de Camp de l'Arpa. No he aconseguit esbrinar ni l'autor ni l'any ni el motiu de creació d'aquest home de llauna (o de ferro, més aviat) que sembla estar taladrant el terra... per fer un túnel subterrani?

6 comentaris:

namaga ha dit...

umm, que interessant! del mateix autor crec que hi ha el Quixot (ara no recordo a quina parada)

Àlex ha dit...

A mi em va semblar veure aquesta mateixa escultura l'altre dia a l'estació de Diagonal (línia blava), sota la boca de la Rambla Catalunya.

Àlex ha dit...

Perdó, ho he buscat i la que hi ha a Diagonal és el Quixot del que parlava la namaga. Es veu aquí:

http://www.trenscat.com/tmb/images/metro/l5/P050608005.jpg

JordiPM ha dit...

Cosetes...

Efectivament, aquesta escultura era a Camp de l'Arpa:
http://www.trenscat.com/tmb/images/metro/l5/P050607168.jpg

L'autor és Pedro Delso, el mateix que va fer el Quixot que comenteu de Diagonal, i els plafons ceràmics de Diagonal i Sagrada Família.

L'escultura es va instal·lar el mateix any 1970, quan va ser inaugurat aquest tram de línia de metro.

No em preguntis com ho sé, perquè seria llarg d'explicar. Hi he anat a parar buscant altres coses, però llavors he recordat aquest post...

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Moltes gràcies JordiPM per la informació! No entenc perquè TMB no ofereix més informació sobre les mostres artístiques que tenen a les seves instal·lacions... de vegades, sembla que les mantinguin perquè algú les va posar allà als anys setanta i ara els hi faci nosa...
salutacions

miguel ha dit...

http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_l'art_p%C3%BAblic_de_l'Eixample_de_Barcelona

AQUI TENS TOT EL CATÀLEG, m´alegro moltíssim d´aquest interés que compartim per explicar CONTES meravellosos que amaguen les cantonades dels edificis de BCN, un 10 per tú, segueix amb la teva curiositat burxant per tot arreu, i impulsant la curiositat de tots els teus seguidors.

http://plazaspublicasbcn.blogspot.com.es/2013/04/les-millors-histories-de-la-bcn.html