dissabte, 11 de desembre del 2010

On bevien els cavalls


El restaurant Abrevadero del carrer Vila i Vilà del Poble-Sec deu el seu nom a l'abeurador que fa dècades assadollava els cavalls transportistes. De fet, el restaurant havia funcionat com una de tantes fondes que allotjaven els viatjants que entraven i sortien de la ciutat abans que es popularitzessin els cotxes. Mentre els homes treien el ventre de pena a dins el local, les bèsties que tiraven dels carros calmaven la set en abeuradors com aquest just situat davant la fonda. Aquest data del segle XIX, és un dels pocs que queda a la ciutat, i fa un parell d'anys va ser restaurat per l'Ajuntament, tot i que, com es veu a la foto, hi ha persones que s'entesten a tornar-lo a malmetre. La seva localització respon a que aquest carrer era un dels de més trànsits pels transportistes que es dirigien al port.

5 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

hubiera sido mejor que lo hubieran dejado como estaba, con sus azulejos azules y sus estrias de hierro, ahora parece un bloque de cemento en medio de la acera ...salut

Ofelia ha dit...

Estic d'acord amb el Miquel. Vist així no s'enten res.

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Suposo que abans tenia més bon aspecte... tot i que crec que les rajoles eren afegides per fer bonic. En el seu moment, dedueixo que l'abeurador tampoc devia ser tan maco i es limitava a fer la seva feina... De totes maneres, se sap per què li van treure els guarniments?
salutacions

carme ha dit...

QUARTA TORRE D'AGUA DE LA MINA DE CAN TRAV





















Quarta mina d'aigua de Can Travi i última, al carrer Carellà. Aquesta mina encara avui proporciona aigua a alguns veïns d'horta. Tinc una foto vella en el meu bloc on la veuràs en els anys cinquanta.

David ha dit...

L'Ajuntament va decidir treure'n els guariments i fer una gran festa al barri com sempre per fer la foto que es lo únic que interessa. En quan a la descripció que es fa de l'abeurador indicar que la pensió va ser oberta al 1965 i que fins aquella data només hi havia hagut el restaurant que es va obrir al 1917.