diumenge, 25 de juliol del 2010

Clot modernista

Edifici a la Meridiana amb Corunya del qual no he trobat més informació.

6 comentaris:

Marta ha dit...

Hola,
He estat remenant per la web i no en trec l'aigua clara. Resulta que a wikipedia surt l'arquitecte modernista: Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona 1877 - La Garriga 1937) on figura que és l'autor de la Casa Isidre Castellà i Elvira Nogué (1924) a l'Avinguda Meridiana 103 amb c/ Corunya, pero a la foto surt la casa del costat de la que tu has posat aqui i que jo crec que és la correcte, pero la de la foto també porta el número 103.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Manuel_Joaquim_Raspall_i_Mayol
Algú ho pot anar a comprovar?

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Hola Laila,
crec que la pista és bona, la descripció de l'edifici (façanes a ambdós carrers) i les seves característiques comunes amb altres cases de Manuel Joaquim Raspall fan suposar que deu ser obra seva i la foto a la viquipèdia no correspon a l'habitatge que toca... M'estranya igualment que l'edifici no estigui catalogat o referenciat enlloc...
gràcies!

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Laila/Ofèlia... pot ser que un comentari teu s'hagi quedat als llimbs de la blogosfera?

Ofelia ha dit...

Doncs si! el meu ultim comentari ha desaparegut i el mes fomut és que no em vaig guardar la informació, però intentaré recordar-la:
La casa de la foto està a Avgda Meridiana 99-101 i segons la llicència d'obres que vaig poder consultar a l'Arxiu Administratiu correspon a una casa de planta i pis que l'any 1918 va demanar permís per aixecar-la dos pisos més. L'obra fou firmada per l'arquitecte Ramon Puig i Gairalt. Et paso el link amb la seva fitxa: http://www.epdlp.com/arquitecto.php?id=5447
El que es estrany és que la casa de la Meridiana no figuri enlloc, potser la raó es que no es que es va fer en dos fases... vet a saber, però té la seva intriga.
Espero que aquest missatge no es perdi perquè la meva memòria no sé si donarà per tant. :)

Fran ha dit...

Pot ser que sigui d'Eduard Mª Balcells i Buïgas? ho dic perquè les rajoles blaves s'assemblen molt a les de la seva Casa Lluch, més coneguda com a Casa Vasconcel, a Sant Cugat del Vallès.

Valentí Pons ha dit...

Aquesta obra és la casa Josep Sabadell i fou projectada pel mestre d'obres Josep Masdeu.

Valentí Pons
http://vptmod.blogspot.com