dissabte, 23 de juliol del 2011

La veritable Casa Urrutia






La darrera entrada en aquest blog abans de quedar-se massa temps aturat batejava lliurement com a Casa Urrutia Bates un edifici de Nou Barris del qual la Carme de Memòria dels barris ofereix informació més complerta i precisa. Això d'Urrutia venia del passeig on està ubicada, perquè ja existeix una Casa Urrutia, aquesta sí de nom oficial a Barcelona. Es troba a la cantonada entre Àngel Guimerà i el carrer Rosari, tocant a la Via Augusta. Al Catàleg del Patrimoni de l'Ajuntament n'ofereixen molt poca informació, excepte informar entre parèntesi que era l'antic Casino de les Tres Torres. Pista que a mi, per ara, no m'ha conduït enlloc. La veritable Casa Urrutia és un d'aquells casalots amb un petit jardí posterior que semblen escapats d'una novel·la de Mercè Rodoreda.

4 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

gracias ¡¡¡ muy interesante....salut

Ofelia ha dit...

Ben retornada! Et trobava a faltar.

carme ha dit...

Hola maca, se t'ha trobat a faltar, bé t'he de dir que la casa de la que en parlaves en el post anterior ja està reformada i ha quedat molt maca. Quan la inaugurin (el més segur és que serà un centre per atendre gent gran), t'ho faré nsaber.

Salutacions cordials i gràcies per la teva tasca.

Arquitecte crític ha dit...

Sempre que passo per Via Augusta i veig aquesta casa penso que és un miracle que encara sigui en peu. Molt a prop d'ella, a la mateixa Via Augusta cantonada Dr Roux hi havia fins no fa gaires anys tres precioses torres modernistes amb jardí, avui hi ha un bloc d'oficines de Núñez y Navarro.
Ens agrada molt el teu blog! Ja l'hem afegit a la nostra llista.
Salut!