diumenge, 29 d’agost del 2010

Les (pen)últimes cases barates


Com el llogarret de l’Astèrix, la Colònia Castells ha resistit amb les seves modestes i petites cases blanques amagades entre estrets passatges a la progressiva invasió d’opulents edificis i grans centres comercials que afecta Les Corts. Però la menuda colònia fa mesos que viu una llarga agonia mentre es reubica els seus inquilins. El col·lectiu Salvem la Colònia Castells intenta parar la destrucció d’aquest indret singular a Barcelona i en els darrers anys, mentre es tapiaven algunes cases, ells n’han pintat i arranjat altres a més de revifar la Festa Major pròpia... (extracte del text publicat al Time Out Barcelona del 25 d'agost dins l'article dedicat a la Barcelona a punt de desaparèixer).

8 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

La revista 117 Carrer ,-la encontrarás en la AAVV de tu barrio, y sino el la biblioteca del districto-, habla en este número ( el último) de la Colonia Castells. Es muy interesante. Por lo demás un saludo grande desde Tot...Seguiremos en contacto...Miquel

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Gràcies Miquel, he vist que al Blog de Salvem la Colònia Castells tenen penjat l'article!

carme ha dit...

ës una veritable pena que aquest tipus de cases desapareixin de la ciutat, ja en queden poques, entre les últimes estan les de Can Peguera a Horta, conegudes popularment per les cases barates d'Horta.

A mi ambé m'agrada la història dels barris i tinc un bloc al que sense el teu permís he afegit el teu link aquí et deixo el meu per si t'interessa visitar-los.

Felicitats per la tasca que dus a terme.

carme ha dit...

http://memoriadelsbarris.blogspot.com/

perdó, m'havia oblidat de l'adreça.

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Hola Carme,
Can Peguera és un dels meus barris preferits de Barcelona i aviat serà l'únic configurat majoritàriament per cases barates. T'aniré seguint, tambés.
salutacions

Anònim ha dit...

Tu ets la Merce,a mi no m'enganyas

Anònim ha dit...

Carme,qui t'ha preguntat?

Anònim ha dit...

OYE K PASA AKI LES ANIMO PARA K SE PASEN POR MI KANAL PORFABOR MY MAMA XULA M BA A REGALAR UNA KAMARA DE SAS K GRAVBA BIEDOS PASENSE PLEASI SUVO MINEAKRA I CAL PUTI KE PASA E VRODER ERMANO EN ESPANIO PASENSE MIRP BEJETA I UIL?I RECS I ALECSBAIONCEE I MIRO PEQUENIO ERMANO O ERA GRANDE SIMVOLO DE PRGUNTA SE ASE KON XIFT MAS ? PUEDE K ME SIERRREN EL KANAL KON UNA SIERRA JAJAJAAJAJAJAJGAHFKHG FKJYGA FKIGA SOI GRASIOSO PK PUEDO BOLAR KON ABIOL K PENSABAS E SIMVOLO DE PREGUMTA SE ASE KON XIF MAS ? PDE SDREA K PIENSES K EZTO ESPAN PRO IO SOC MEHOR EN INGLES K TUU MRA TE DJO MALL AI LOF IU PLIS GAIF MI A QUIS KOMO TE KEDAS E E E TAR DAUN FOR UA MIRS I APERENDENDE ERMNOIYDE PEKENIO O MAIOR KMO SEA ES MAR SOI LISTO EKISD MIRDA MI MAMA XULA BIENE A KASTIGRMEME PR KOMERME EL KONDN VUENO ZOI EL PTO MANDO UN SALÚD aparcame el coche cariño MIRDA PTO AUTOKORECKTOR ALGIEN PDE DESIRME KMO SE KITA EL AUTOCORRECTO? LEH DDIKO UNA KANSION SI SP ASAN PR MI KANAL UANGITOGAINERSIETESIETESIETEOMAIGOTONSEBVAISTAKSCS ESE ERA MI KANAL LS DEDIKO LA KANSION:IO KERIA SR KOMOO T PRO IO NO PUX PQ PUDO BOLAR SIETE BVESES I KANTO ViEN A I SI PRGUNTAS UANGITOGAINERSIETESIETESIETEOMAIGOTONSEBVAISTAKSCS KMO ERES TAN VUEN IUTUVER