divendres, 17 d’octubre del 2008

Antic camí de l'aigua


A Ciutat Meridiana, tot flanquejant el camp de futbol, perviu part de l'aquaducte que transportava aigua des de Collserola, en conret portava les famoses aigües de Montcada.

Actualització del 20/02/09
En Jordi PM plantejava si realment aquest aqüeducte portava aigua des de Montcada. Segons la informació que he trobat, va ser Ferran VII qui va concedir la llicència per explotar l'aigua de la mina de Montcada i a partir d'aquí l'any 1825 es va construir l'aqüeducte del que en queden restes a Torre Baró (espero dedicar-hi un post ben aviat) i a Ciutat Meridiana. Aquest arribava fins la Trinitat, on més tard d'hi van construir les infrastructures per la cloració i bombeig de l'aigua ja comentades en aquest bloc. Com sol se habitual en aquests casos, suposo que el traçat dels aqüeaductes devia seguir en part el camí del Rec Comtal, que segles abans havia portat l'aigua també des de Montcada a Barcelona.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, sí, es veu des del tren. Ara, l'aigua de Montcada no era la del Rec Comtal? Perquè aquesta va (anava) per baix, paral·lela al Besós, no? No seria d'alguna antiga mina d'aigua de Collserola mateix?

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Hola Jordipm, aquesta és la informació que he trobat però, com és evident, aquests dies no he tingut massa temps per dedicar al bloc així que quan trobi una estoneta ho comprobo amb més calma. Apart tinc altres fotos relacionades amb els antics camins de l'aigua per penjar així que hauré d'ampliar la informació per força. Gràcies pels teus comentaris!