dilluns, 9 de febrer del 2009

La primera capella de Santa Eulàlia


El primer vestigi d'un santuari dedicat a Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, data del segle X, quan al llogarret de Vilapicina es va aixecar una edificació prerromànica per honorar la màrtir. El segle XVIII es va reconstruir l'església en estil neoclàssic i gràcies a una suscripció familiar on també va participar la família Basté, propietària de la casa pairal veïna ara reconvertida en centre cívic. Aquest és el santuari que sobreviu entre les construccions desarrollistas de Nou Barris. El santuari de Santa Eulàlia potser no crida massa l'atenció per les seves qualitats arquitectòniques però sens dubte és un dels llocs més encantadors del districte.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahir, diada de Santa Eulàlia vaig a propar-m'hi. Crec que és dels pocs dies, sinó l'únic, a l'any que és obert.
La nau és petita i tota enguixada de blanc. Amb un retaula força modern on hi paraeix la patrona barcelonina.
El més interessant però és a mà esquerra on hi ha una mena de capella quadrada amb arcs cecs de pedra; és el que resta de la primitiva conmstrucció romànica.

Anònim ha dit...

Felicitats ;-XD

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Hola Met,
la veritat és que desconec quan obre el Santuari, ni n'he pogut trobar la informació. Malauradament, sempre que hi he estat aprop l'he trobat tancat així que gràcies per la descripció de l'interior.
I benvingut!

I gràcies Jaume, per les felicitats!

Marta ha dit...

Hola a tots!

El Santuari de Santa Eulàlia està obert al culte. Tots els diumenges i dies de precepte hi ha Eucaristia a les 10'30h. així que es pot visitar.

Jo no sóc la Mercè ha dit...

Gràcies Marta per la informació!

Anònim ha dit...

Hola soc la Clara Grané
com esteu???
un peto molt fort de tota la family.
adewwww

Unknown ha dit...

Hola! Em dic Gerard i escric en un bloc amb una temàtica similar: http://visitar.cat/
Estaria bé que ens enllacessiu per a poder guanyar més lectors tots plegats. Si ho feu, només us demnao que ens titoleu com a "Visitar Barcelona"

Moltes gràcies i fins aviat!